Deser bezowy z jeżynami

Aga Sz. desery, PRZEPISY 1 Comment

Nareszcie są! Moje ukochane jeżyny. Tak bardzo je lubię, że nawet nie przeszkadza mi, że one mnie chyba nie, bo zawsze okropnie mnie kłują…

Ten deser to mieszanka konsystencji: chrupiące, słodkie bezy, aksamitna, puszysta kremówka i mocny akcent w postaci soczystych jeżyn. Prosty, szybki (jeśli bezy upieczecie wcześniej lub użyjecie kupnych)

Składniki:

(na 3-4 porcje)

  • porcja bez (ok 100g., czyli z przepisu z 2 białek jaj)
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżeczki miodu lub cukru pudru
  • 3-4 garści jeżyn

Schłodzoną śmietanę kremówkę, ubić dosładzając miodem lub cukrem pudrem.

Do pucharków (lub tego w czym deser podacie) pokruszyć bezy, przykryć je warstwą kremówki, na górze poukładać jeżyny.

Smacznego!

Comments 1

  1. Post
    Author

    kasandraa6 5 lat temu
    bardzo lubię takie desery proste i smaczne , śliczne fotki

    sowa_nie_sowa 5 lat temu
    Kiedyś się zajadałam takimi deserami, począwszy od Eton Mess, na którym są wzorowane, teraz u mnie trochę inne warstwy;)

    malgorzata.dz 5 lat temu
    O! Coś dla mojej Pszczółki. 🙂 Dzisiaj w kupionej kobiałce malin, znalazła zagubioną jeżynę. Cała była jej! 😀 😀
    Miłego (słodkiego) dnia. 🙂

    vegazone 5 lat temu
    Śliczne! Aż chciałoby sie sięgnąć łyżeczką i podkraść choćby odrobinę 🙂

    niepokornik 5 lat temu
    takie prosta a jakie pyszne:)

    majanaboxing 5 lat temu
    Ależ pychota! Ja tez lubię jeżynki. 🙂
    POzdrowionka:*

    vanilia81 5 lat temu
    piękne dzięki Dziewczynki :*

    judik1119 5 lat temu
    Rany robiłam wczoraj identyczny, cóż za zbieg okoliczności!:) Pysznie wygląda u Ciebie:) Pozdrawiam:)

    asik.77 5 lat temu
    Uwielbiam takie szybkie i proste desery 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *