Przepiękny! Muszę dorwać gdzieś takie kolorowe galaretki, by trochę poszaleć w kuchni…
chochlikikuchenne 4 lata temu
Piekny tort! 🙂 Widze, ze ostatnio technika ozdabiania ”ombre” jest bardzo modna. Tez musze jej sprobowac… tylko nie lubie kremow maslanych. Pomysle nad innym frostingiem 😉
Pozdrawiam 😀
Gość: [antka91] *.centertel.pl 4 lata temu
genialny!:) aż szkoda go jeść.
Gość: [dosismakolyki] *.neoplus.adsl.tpnet.pl 4 lata temu
cudny, robię kawę a Ty wysyłaj kawałek 😉
Gość: [ladylaura] *.dyn.user.ono.com 4 lata temu
Mnie również zachwycił,pozdrawiam.
Gość: [Bon] *.neoplus.adsl.tpnet.pl 4 lata temu
BOSKI!!!! <3
Z wiosennymi pozdrowieniami,
Agata
ugotujmy 4 lata temu
też bym chciała mieć roześmianą buzię od tych kolorów!:-)
Gość: [Aga] *.neoplus.adsl.tpnet.pl 4 lata temu
Musisz mieć anielską cierpliwość 🙂 Idealnie wykonany 🙂
Gość: [bielinka] *.tktelekom.pl 4 lata temu
Aż szkoda zjeść, taki piękny 🙂
Gość: [JustinDorothy] *.neoplus.adsl.tpnet.pl 4 lata temu
Robi wrażenie ! 🙂
karmel-itka 4 lata temu
wow, aż mi mowę odebrało!
robi wrażenie. wspaniałe dzieło!
Gość: [Angie] *.sti.net.pl 4 lata temu
nie mogę się napatrzeć, przepiękny jest: )
alinkawyka 4 lata temu
bajeczny tort zrobiłaś:) Pięknie wygląda!
Gość: [BeeSweet] *.ip.fastwebnet.it 4 lata temu
Piekny, tez sie za taki zabieram, tylko zawsze cos stoi na drodze 🙂
Gość: [Agnieszka] *.neoplus.adsl.tpnet.pl 4 lata temu
WOW! Robi wrażenie! Idealny :)!
Gość: [mojetworyprzetwory] *.dynamic.gprs.plus.pl 4 lata temu
Agus - jestem pod wrażeniem! Piękny i jaki uczący cierpliwości:-) Chciałabym kiedyś zrobić takie dzieło, ale najlepiej w Twoim towarzystwie, może kiedyś będzie mi dane się przy Tobie przekonać i nie bać takich technik, bo efekt zniewalajacy!
vegazone 4 lata temu
Wow! Coś cudownego! Jesteś dla mnie mistrzynią 🙂 Tort nie tylko wygląda jak z reklamy, ale dodatkowo pięknie się nazywa i wyobrażam sobie, że musi być pyszny. Powiem Ci szczerze, że ostatnio szukałam inspiracji na piękne ozdobienie tortu i na żadnym polskim blogu nie widziałam czegoś równie dopieszczonego. szacun. Widzę krem Marthy Stewart rządzi nie tylko u mnie. Apropos tortów mam do Ciebie pytanie - czy dekorujesz go od razu na paterze na której będziesz go podawać? Tak byłoby najwygodniej, ale jak go później władować do lodówki? 🙂 I czym go przykrywasz w lodówie? Masz jakiś klosz?
Aga Sz. 4 lata temu
Bardzo, bardzo wszystkim dziękuje za te ciepłe komentarze. Z ręką na sercu powiem, że mi się podoba, ale bardziej dumna była z tego różanego. Technikę zdobienia podpatrzyłam na zagranicznych blogach, kolory jakoś tak naturalnie urodziły się w mojej głowie, pasowały do smaku pina colady 🙂
Vegazone- Kwiatuszku no więc tak, torty ozdabiam na paterze, bo wtedy tort jest wyżej i można go łatwiej obracać. Wiem, że są nawet specjalne do tego patery z obrotowym talerzem, ale ja korzystam z tradycyjnej, trzeba tylko pamiętać, by była większa niż średnica tortu, bo po ozdobieniu różami np. tort robi się szerszy o 2 cm. Przed położeniem blatów na paterę kładę na nią jakoś podkładkę, mam takie plastikowe, wielorazowe z Ikei, ale to może być cokolwiek. Tort 20 cm daje się bez problemu przenieść na inną paterę, talerz podsuwając pod jego spód dwa duże noże. Tort różany miał 24 cm i też nie było z tym problemu. Jeśli korzystasz z jednej patery, można ją po zdobieniu umyć i z powrotem na nią przenieść. W lodówce trzymam je w zamykanym, okrągłym pojemniku na tort z przykryciem, ale jeśli nie masz w lodówce produktów, które mogły by ,,przejść" na tort, to myślę, że i bez pokrywy, dzięki kremowi, którym jest pokryty biszkopt nie wyschnie. Przechowuje się dobrze, ja piekłam go dzień wcześniej. Należy tylko pamiętać, by wyciągnąć go przed podaniem min. kwadrans, bo krem poi wyciągnięciu z lodówki, zachowuje się jak masło, lepiej smakuje jak troszkę zmięknie. Krem faktycznie jest często przez Marthę S wykorzystywany, jednak ona stosuje trochę inne proporcję, za trzymam się proporcji 1:2:3 ( jedna część białek, dwie cukru, trzy masła). Czekam Kamila na Twoje cudo!
Aga Sz. 4 lata temu
Jeszcze jedno, jestem osobą rozkojarzoną i ręczę, że tort naprawdę nie wymaga anielskiej cierpliwości. Ja to po prostu bardzo lubię. To taka zabawa, która daje szybki efekt i sprawia dużo radości 🙂
Gość: [cukrowawrozka] *.neoplus.adsl.tpnet.pl 4 lata temu
Widzę, że tez pokochałaś torty ombre, piękny. <3
vegazone 4 lata temu
Jest piękny 🙂 Aż żal byłoby mi go pokroić i aż siara mi teraz wrzucać na bloga moje wypociny 🙂 Jednak lepiej wychodzą mi małe słodkości, a może to kwestia braku wprawy, bo nie wiele tortów wyszło spod mojej ręki jak do tej pory. Pozdrawiam!
jacekjenes 4 lata temu
interesujący
Gość: [mariola1903] 95.83.249.* 4 lata temu
Przepiękny, prezentuje się nieziemsko
slodka.babeczka 4 lata temu
Przepiękny!
gin86 4 lata temu
Łał, wygląda genialnie! Spróbuję sobie chyba takie co zrobić na urodziny 🙂
Wakacje w czerwcu - ale Ci zazdroszczę... Ja na moje muszę czekać niemal do końca sierpnia...
Gość: [Alina] *.leon.com.pl 4 lata temu
Rewelacyjny,brawo masz talent.
majanaboxing 4 lata temu
Pięknie ozdobiony tort! Naprawdę wygląda po mistrzowsku Kochana !:)
Gość: [papilotka] *.dynamic.chello.pl 4 lata temu
Coś pięknego...:)
Pozdrawiam
ojciec_wwwirgiliusz 4 lata temu
Jezus... W tym czasie można by zbudować most przez Wisłę. Musisz to bardzo lubić 😉
anahitka9 4 lata temu
Przepięknie zrobiony! Strasznie podoba mi sie takie zdonienie tortów- proste a jakie efektowne! Muszę kiedyś się sama zebrać i tak zrobić:)
Gość: [Cudolepek] *.rudaslaska.vectranet.pl 4 lata temu
Musisz wygrać! Patrzę i patrzę.. Napatrzeć się nie mogę. Rewelacyjny przepis. Dzisiaj wykorzystałam swiss meringue buttercream. Jestem zachwycona! Dziękuję bardzo za przepis Sąsiadko! 🙂 Też dostałam te galaretki, ale jak widzę co ludzie wymyślają z nich to tracę wiarę we własne siły 😀
Gość: [Natalia] *.olsztyn.mm.pl 4 lata temu
Tort wygląda pięknie, a pewnie jak smakuje aaagh 🙂
Aga Sz. 4 lata temu
Vegazone, ależ ja każdy z tych tortów do których wykorzystałam tylki robiłam po raz pierwszy. Z nimi tak to jest, że można mieć dwie lewe ręce, a efekt jest 😉 bardzo się cieszę, na pewno i Ty mnie tylkowo zainspirujesz 🙂
Aga Sz. 4 lata temu
Natalio dziękuję Ci, smakuje fajnie jak ktoś lubi ananasowo- kokosowa klimaty 🙂
Gość: [ania] *.v37.interkam.pl 4 lata temu
ah, czaję się na taki tort już dłuższy czas! mam jednak pytanie - jak zniesie on godzinną podróż pociągiem i 0,5 h tramwajem?
pozdrawiam!
Aga Sz. 4 lata temu
Aniu kurcze nie wiem co Ci napisać...są upały...Jeśli przechowuje się w mocno chłodzącej lodówce, to po wyjęciu przez godzinę jest ok, nawet wskazane jest wyjęcie go na minimum kwadrans przed podaniem, bo po wyjęciu krem jest twardy jak masło (wyciągnięte z lodówki) Kiedy ja go piekłam nie było upałów. Myślę, że do 1,5godz. po wyjęciu, jeśli stałby w mieszkaniu, nie zmienił by kształtu itp. Może napiszę to tak jeśli podróż planujesz w rannych godzinach-ryzykuj, najwyżej przed podaniem schłodzisz go ponownie, jeśli ta podróż tramwajem ma się odbyć koło południa, to chyba bym nie ryzykowała...powodzenia z tortem i transportem 😉
Gość: [ania] *.v37.interkam.pl 4 lata temu
dziękuję za odpowiedź 😉 jednak nie będę ryzykowała, nie ma co kusić losu. spróbuję innym razem.
pozdrawiam!
Gość: [CakeCaprice] *.europe.hp.net 4 lata temu
Niesamowite! Takie lekkie i delikatne! ACH!
Gość *.is.net.pl 4 lata temu
Ananasowo kokosowy a gdzie w nim kokos? Nie moge odnalesc a chce zaczac pieczenie.
Aga Sz. 4 lata temu
static-95 - przepraszam, że dopiero teraz. Kokos to jeden ze smaków pina colada, jeśli tak jak ja użyjesz tej galaretki, kokosowy smak będzie wyczuwalny 🙂 pozdrawiam!
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności
Comments 1
Author
mikimama 4 lata temu
Przepiękny! Muszę dorwać gdzieś takie kolorowe galaretki, by trochę poszaleć w kuchni…
chochlikikuchenne 4 lata temu
Piekny tort! 🙂 Widze, ze ostatnio technika ozdabiania ”ombre” jest bardzo modna. Tez musze jej sprobowac… tylko nie lubie kremow maslanych. Pomysle nad innym frostingiem 😉
Pozdrawiam 😀
Gość: [antka91] *.centertel.pl 4 lata temu
genialny!:) aż szkoda go jeść.
Gość: [dosismakolyki] *.neoplus.adsl.tpnet.pl 4 lata temu
cudny, robię kawę a Ty wysyłaj kawałek 😉
Gość: [ladylaura] *.dyn.user.ono.com 4 lata temu
Mnie również zachwycił,pozdrawiam.
Gość: [Bon] *.neoplus.adsl.tpnet.pl 4 lata temu
BOSKI!!!! <3
Z wiosennymi pozdrowieniami,
Agata
ugotujmy 4 lata temu
też bym chciała mieć roześmianą buzię od tych kolorów!:-)
Gość: [Aga] *.neoplus.adsl.tpnet.pl 4 lata temu
Musisz mieć anielską cierpliwość 🙂 Idealnie wykonany 🙂
Gość: [bielinka] *.tktelekom.pl 4 lata temu
Aż szkoda zjeść, taki piękny 🙂
Gość: [JustinDorothy] *.neoplus.adsl.tpnet.pl 4 lata temu
Robi wrażenie ! 🙂
karmel-itka 4 lata temu
wow, aż mi mowę odebrało!
robi wrażenie. wspaniałe dzieło!
Gość: [Angie] *.sti.net.pl 4 lata temu
nie mogę się napatrzeć, przepiękny jest: )
alinkawyka 4 lata temu
bajeczny tort zrobiłaś:) Pięknie wygląda!
Gość: [BeeSweet] *.ip.fastwebnet.it 4 lata temu
Piekny, tez sie za taki zabieram, tylko zawsze cos stoi na drodze 🙂
Gość: [Agnieszka] *.neoplus.adsl.tpnet.pl 4 lata temu
WOW! Robi wrażenie! Idealny :)!
Gość: [mojetworyprzetwory] *.dynamic.gprs.plus.pl 4 lata temu
Agus - jestem pod wrażeniem! Piękny i jaki uczący cierpliwości:-) Chciałabym kiedyś zrobić takie dzieło, ale najlepiej w Twoim towarzystwie, może kiedyś będzie mi dane się przy Tobie przekonać i nie bać takich technik, bo efekt zniewalajacy!
vegazone 4 lata temu
Wow! Coś cudownego! Jesteś dla mnie mistrzynią 🙂 Tort nie tylko wygląda jak z reklamy, ale dodatkowo pięknie się nazywa i wyobrażam sobie, że musi być pyszny. Powiem Ci szczerze, że ostatnio szukałam inspiracji na piękne ozdobienie tortu i na żadnym polskim blogu nie widziałam czegoś równie dopieszczonego. szacun. Widzę krem Marthy Stewart rządzi nie tylko u mnie. Apropos tortów mam do Ciebie pytanie - czy dekorujesz go od razu na paterze na której będziesz go podawać? Tak byłoby najwygodniej, ale jak go później władować do lodówki? 🙂 I czym go przykrywasz w lodówie? Masz jakiś klosz?
Aga Sz. 4 lata temu
Bardzo, bardzo wszystkim dziękuje za te ciepłe komentarze. Z ręką na sercu powiem, że mi się podoba, ale bardziej dumna była z tego różanego. Technikę zdobienia podpatrzyłam na zagranicznych blogach, kolory jakoś tak naturalnie urodziły się w mojej głowie, pasowały do smaku pina colady 🙂
Vegazone- Kwiatuszku no więc tak, torty ozdabiam na paterze, bo wtedy tort jest wyżej i można go łatwiej obracać. Wiem, że są nawet specjalne do tego patery z obrotowym talerzem, ale ja korzystam z tradycyjnej, trzeba tylko pamiętać, by była większa niż średnica tortu, bo po ozdobieniu różami np. tort robi się szerszy o 2 cm. Przed położeniem blatów na paterę kładę na nią jakoś podkładkę, mam takie plastikowe, wielorazowe z Ikei, ale to może być cokolwiek. Tort 20 cm daje się bez problemu przenieść na inną paterę, talerz podsuwając pod jego spód dwa duże noże. Tort różany miał 24 cm i też nie było z tym problemu. Jeśli korzystasz z jednej patery, można ją po zdobieniu umyć i z powrotem na nią przenieść. W lodówce trzymam je w zamykanym, okrągłym pojemniku na tort z przykryciem, ale jeśli nie masz w lodówce produktów, które mogły by ,,przejść" na tort, to myślę, że i bez pokrywy, dzięki kremowi, którym jest pokryty biszkopt nie wyschnie. Przechowuje się dobrze, ja piekłam go dzień wcześniej. Należy tylko pamiętać, by wyciągnąć go przed podaniem min. kwadrans, bo krem poi wyciągnięciu z lodówki, zachowuje się jak masło, lepiej smakuje jak troszkę zmięknie. Krem faktycznie jest często przez Marthę S wykorzystywany, jednak ona stosuje trochę inne proporcję, za trzymam się proporcji 1:2:3 ( jedna część białek, dwie cukru, trzy masła). Czekam Kamila na Twoje cudo!
Aga Sz. 4 lata temu
Jeszcze jedno, jestem osobą rozkojarzoną i ręczę, że tort naprawdę nie wymaga anielskiej cierpliwości. Ja to po prostu bardzo lubię. To taka zabawa, która daje szybki efekt i sprawia dużo radości 🙂
Gość: [cukrowawrozka] *.neoplus.adsl.tpnet.pl 4 lata temu
Widzę, że tez pokochałaś torty ombre, piękny. <3
vegazone 4 lata temu
Jest piękny 🙂 Aż żal byłoby mi go pokroić i aż siara mi teraz wrzucać na bloga moje wypociny 🙂 Jednak lepiej wychodzą mi małe słodkości, a może to kwestia braku wprawy, bo nie wiele tortów wyszło spod mojej ręki jak do tej pory. Pozdrawiam!
jacekjenes 4 lata temu
interesujący
Gość: [mariola1903] 95.83.249.* 4 lata temu
Przepiękny, prezentuje się nieziemsko
slodka.babeczka 4 lata temu
Przepiękny!
gin86 4 lata temu
Łał, wygląda genialnie! Spróbuję sobie chyba takie co zrobić na urodziny 🙂
Wakacje w czerwcu - ale Ci zazdroszczę... Ja na moje muszę czekać niemal do końca sierpnia...
Gość: [Alina] *.leon.com.pl 4 lata temu
Rewelacyjny,brawo masz talent.
majanaboxing 4 lata temu
Pięknie ozdobiony tort! Naprawdę wygląda po mistrzowsku Kochana !:)
Gość: [papilotka] *.dynamic.chello.pl 4 lata temu
Coś pięknego...:)
Pozdrawiam
ojciec_wwwirgiliusz 4 lata temu
Jezus... W tym czasie można by zbudować most przez Wisłę. Musisz to bardzo lubić 😉
anahitka9 4 lata temu
Przepięknie zrobiony! Strasznie podoba mi sie takie zdonienie tortów- proste a jakie efektowne! Muszę kiedyś się sama zebrać i tak zrobić:)
Gość: [Cudolepek] *.rudaslaska.vectranet.pl 4 lata temu
Musisz wygrać! Patrzę i patrzę.. Napatrzeć się nie mogę. Rewelacyjny przepis. Dzisiaj wykorzystałam swiss meringue buttercream. Jestem zachwycona! Dziękuję bardzo za przepis Sąsiadko! 🙂 Też dostałam te galaretki, ale jak widzę co ludzie wymyślają z nich to tracę wiarę we własne siły 😀
Gość: [Natalia] *.olsztyn.mm.pl 4 lata temu
Tort wygląda pięknie, a pewnie jak smakuje aaagh 🙂
Aga Sz. 4 lata temu
Vegazone, ależ ja każdy z tych tortów do których wykorzystałam tylki robiłam po raz pierwszy. Z nimi tak to jest, że można mieć dwie lewe ręce, a efekt jest 😉 bardzo się cieszę, na pewno i Ty mnie tylkowo zainspirujesz 🙂
Aga Sz. 4 lata temu
Natalio dziękuję Ci, smakuje fajnie jak ktoś lubi ananasowo- kokosowa klimaty 🙂
Gość: [ania] *.v37.interkam.pl 4 lata temu
ah, czaję się na taki tort już dłuższy czas! mam jednak pytanie - jak zniesie on godzinną podróż pociągiem i 0,5 h tramwajem?
pozdrawiam!
Aga Sz. 4 lata temu
Aniu kurcze nie wiem co Ci napisać...są upały...Jeśli przechowuje się w mocno chłodzącej lodówce, to po wyjęciu przez godzinę jest ok, nawet wskazane jest wyjęcie go na minimum kwadrans przed podaniem, bo po wyjęciu krem jest twardy jak masło (wyciągnięte z lodówki) Kiedy ja go piekłam nie było upałów. Myślę, że do 1,5godz. po wyjęciu, jeśli stałby w mieszkaniu, nie zmienił by kształtu itp. Może napiszę to tak jeśli podróż planujesz w rannych godzinach-ryzykuj, najwyżej przed podaniem schłodzisz go ponownie, jeśli ta podróż tramwajem ma się odbyć koło południa, to chyba bym nie ryzykowała...powodzenia z tortem i transportem 😉
Gość: [ania] *.v37.interkam.pl 4 lata temu
dziękuję za odpowiedź 😉 jednak nie będę ryzykowała, nie ma co kusić losu. spróbuję innym razem.
pozdrawiam!
Gość: [CakeCaprice] *.europe.hp.net 4 lata temu
Niesamowite! Takie lekkie i delikatne! ACH!
Gość *.is.net.pl 4 lata temu
Ananasowo kokosowy a gdzie w nim kokos? Nie moge odnalesc a chce zaczac pieczenie.
Aga Sz. 4 lata temu
static-95 - przepraszam, że dopiero teraz. Kokos to jeden ze smaków pina colada, jeśli tak jak ja użyjesz tej galaretki, kokosowy smak będzie wyczuwalny 🙂 pozdrawiam!