Nareszcie są! Moje ukochane jeżyny. Tak bardzo je lubię, że nawet nie przeszkadza mi, że one mnie chyba nie, bo zawsze okropnie mnie kłują…
Ten deser to mieszanka konsystencji: chrupiące, słodkie bezy, aksamitna, puszysta kremówka i mocny akcent w postaci soczystych jeżyn. Prosty, szybki (jeśli bezy upieczecie wcześniej lub użyjecie kupnych)
Składniki:
(na 3-4 porcje)
- porcja bez (ok 100g., czyli z przepisu z 2 białek jaj)
- 250 ml śmietany kremówki
- 2 łyżeczki miodu lub cukru pudru
- 3-4 garści jeżyn
Schłodzoną śmietanę kremówkę, ubić dosładzając miodem lub cukrem pudrem.
Do pucharków (lub tego w czym deser podacie) pokruszyć bezy, przykryć je warstwą kremówki, na górze poukładać jeżyny.
Smacznego!
Comments 1
Author
kasandraa6 5 lat temu
bardzo lubię takie desery proste i smaczne , śliczne fotki
sowa_nie_sowa 5 lat temu
Kiedyś się zajadałam takimi deserami, począwszy od Eton Mess, na którym są wzorowane, teraz u mnie trochę inne warstwy;)
malgorzata.dz 5 lat temu
O! Coś dla mojej Pszczółki. 🙂 Dzisiaj w kupionej kobiałce malin, znalazła zagubioną jeżynę. Cała była jej! 😀 😀
Miłego (słodkiego) dnia. 🙂
vegazone 5 lat temu
Śliczne! Aż chciałoby sie sięgnąć łyżeczką i podkraść choćby odrobinę 🙂
niepokornik 5 lat temu
takie prosta a jakie pyszne:)
majanaboxing 5 lat temu
Ależ pychota! Ja tez lubię jeżynki. 🙂
POzdrowionka:*
vanilia81 5 lat temu
piękne dzięki Dziewczynki :*
judik1119 5 lat temu
Rany robiłam wczoraj identyczny, cóż za zbieg okoliczności!:) Pysznie wygląda u Ciebie:) Pozdrawiam:)
asik.77 5 lat temu
Uwielbiam takie szybkie i proste desery 🙂