Kiedy tradycja spotka się z nowoczesnością, powstają takie cuda na kiju jak mazurek skrywający w sobie batony Snickers. Klasyczny, kruchy spód mazurka, …
Pierwszy raz skosztowałam go, gdy przywiozła go do mnie przyjaciółka, która dostała go od cioci. Pamiętam, że kiedy go skosztowałam, zatkało mnie z wrażenia. Pomyślałam, że tak smakuje sernik idealny…
Pierwszy raz skosztowałam go, gdy przywiozła go do mnie przyjaciółka, która dostała go od cioci. Pamiętam, że kiedy go skosztowałam, zatkało mnie z wrażenia. Pomyślałam, że tak smakuje sernik idealny…
Kiedy tradycja spotka się z nowoczesnością, powstają takie cuda na kiju jak mazurek skrywający w sobie batony Snickers. Klasyczny, kruchy spód mazurka, …
Bombardino to serwowany na ciepło drink na bazie włoskiego likieru jajecznego o tej samej nazwie, który szturmem wkradł się do alpejskich kurortów, …
Prosty w przygotowaniu mazurek, na klasycznym, kruchym cieście, wypełniony nadzieniem, które powstało z połączenia powideł śliwkowych i gorzkiej czekolady. Bardzo wyrazisty w …
Prościej już chyba być nie może. Trzy składniki, które wystarczy ze sobą zmiksować. Dodam może, że zrobiłam go z jednej porcji, a …
Czasami lato ma smak lekkiego, schłodzonego sernika z dodatkiem kwaśnej, niewiarygodnie orzeźwiającej marakui… Przepis na ten kremowy sernik został zaczerpnięty z książki …
Zapewne pisałam już o tym nie raz, ale takie proste, sielskie ciasta kocham najbardziej. Szalotka o krucho-maślanym spodzie, pokryta łagodnymi, duszonymi jabłkami, …
Magimix. Po raz pierwszy zobaczyłam go na kuchennym blacie mojej przyjaciółki Agnieszki. Opowiedziała mi o zaletach tego francuskiego robota kuchennego, do których, …
Przepis na sernik londyński, znalazłam w książce Nigelli Lawson Jak być domową boginią”. Podobno to babcia nauczyła autorkę zapiekać na serniku warstwę …